Montage RIG door middel van verlijming

Heb je vloerverwarming of andere “problemen” met de vloer waardoor er gewoon weg geen RIG gemonteerd kan worden in de gym? Summit heeft daar een beproefde oplossing voor. Maar hoe werkt dat nu precies, verlijming aan de grond?

Afgelopen week hebben we bij een Crossfit Box in België (crossfit Wavre) door middel van een chemische verlijming een ruim 16 meter lang RIG gemonteerd. Deze locatie heeft geen vloerverwarming maar een 3 cm dikke tegelvloer die in een zandbed ligt. Heel veel tegels zijn gebroken en boden geen goede montage mogelijkheid door het onderliggende zandbed en de staat van de tegels.

Hoe werkt het precies.

Door middel van grote zware metalen vloerplaten wordt de afstand tussen de staanders uitgemeten en in lijn geplaatst. Hierin is het van groot belang dat alles in lijn ligt omdat er geen ruimte is voor het schuiven of net iets anders boren voor de montage omdat de vloerplaten echt vastliggen.

Nadat alle vloerplaten zijn uitgezet en afgetekend zijn, worden ze van de plek gehaald en per plaat komt er de chemische 2 componentenlijm op de vloer. Dit wordt per plaat gedaan, waarna de plaat op zijn plek geplaatst wordt.

In de volgende fase worden de staanders op de plaat gemonteerd en wordt het RIG vanuit 1 kant verder opgebouwd. Als alles op zijn plek zit wordt alles direct vastgezet en moet het RIG ruim 24 uur met rust gelaten worden om de verlijming goed te laten uitharden.

 

De eerste team wods zijn reeds geweest bij de box en de leden als de box eigenaar zijn zeer blij dat deze oplossing bestaat.

Wil je meer informatie of referentie locaties waar deze oplossingen: info@summitfitness.nl of 06-28848726

Custom made RIGS voorbeelden: Custom RIGS