Dynamax Wall Balls

English below

Dynamax Balls zijn de Wall Balls voor atleten van de NBA, NFL en Cross Fitters wereldwijd om twee belangrijke redenen: ze zijn ultrasterk en veilig. Zwaar genoeg voor training met medicinale ballen, maar zacht genoeg om de handen van atleten niet te verwonden wanneer ze worden gegooid of gevangen met maximale snelheid. “Denk aan een medicijnbal als een werktuig dat de kwaliteiten van een bal combineert met de eigenschappen van een schokabsorberende handschoen tot één eenheid.” – Officiële website van Dynamax.

Er zijn verschillende functies die deze ballen tot de beste maken, het geesteskind van de coaches Jim Crawley en Bruce Evans, de beste op de markt:

  • 35,5 cm – ideaal voor het behoud van neutrale wervelkolom (kleiner of groter zal de schoudergordel in een minder dan ideale positie dwingen). Neutrale wervelkolom betekent maximale stabiliteit en kracht.
  • Met de hand gemaakt in de VS met heel veel aandacht voor de naden, zodat ze niet splijten.
  • Gemaakt van de beste kwaliteit materialen voor maximale duurzaamheid en om ervoor te zorgen dat het binnenwerk gecentreerd blijft over de levensduur van de bal – gaat niet wiebelen.
  • Uitgeruste constructie die gebruikers beschermt tegen schokken.
  • Gemaakt van 70% gerecycled materialen, dus ze zijn ook beter voor het milieu.

Dynamax-ballen zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen worden gebruikt met atleten van alle niveaus om kracht, snelheid, stabiliteit, balans en coördinatie te ontwikkelen. Het gewicht van de bal zal helpen bepalen of je het gewenste trainingsdoel behaalt, met dit advies van Dynamax: “Omdat we gewicht gelijkstellen aan kracht, is er een neiging om te denken dat zwaarder beter is. Dat is niet zo! De sleutel in de training van medicijnballen is om ervoor te zorgen dat zowel de snelheid van een geselecteerde beweging als de weerstand tegen de geselecteerde beweging bij de overbelasting betrokken zijn. Net zwaar genoeg om weerstand te bieden, maar niet zo zwaar dat het de structuur en snelheid van de geselecteerde beweging verandert. De 4, 6 en 9 kg ballen werken voor elke sporter. Hoewel de weerstand hetzelfde is, zal de snelheid toenemen met de kracht, grootte en kracht van de deelnemer. De zwaardere ballen worden gebruikt waar langzamere, meer kracht gerelateerde oefeningen worden gegeven. ”

Prijzen en beschikbaarheid

 

 

 

 

 


Dynamax Wall Balls are the medicine ball of choice of the NBA, NFL and Cross Fitters worldwide for two main reasons: they’re ultra-tough and they’re safe.  Heavy enough for medicine ball training, but soft enough to not injure athletes’ hands when thrown or caught at maximum velocity.  “Think of a medicine ball as an implement that combines the qualities of a ball and the qualities of an impact absorbing mitt into one unit.” – Dynamax official website.

There are several features that make these balls, the brainchild of coaches Jim Crawley and Bruce Evans, the best on the market:

  • 35.5 cm – ideal for maintaining neutral spine (smaller or larger will force the shoulder girdle into a less than ideal position).  Neutral spine means maximum stability and power.
  • Hand-made in the US with very careful attention to the seams so they won’t split.
  • Constructed from the best quality materials for maximum durability and to ensure the load remains centered over the life of the ball – no wobbling.
  • Cored construction that shields users from impact.
  • Made from 70% post-consumer materials so they’re better for the environment too.

Dynamax balls are incredibly versatile and can be used with athletes of all levels to develop power, speed, stability, balance and coordination.  The weight of the ball will help determine whether you achieve your desired training goal, with this sage advice from Dynamax:

“Because we equate weight with strength, there is a tendency to think that heavier is better. Not so! The key in medicine ball training is to ensure that both speed of a selected movement and resistance to the selected movement are involved in the overload. Just heavy enough to provide resistance but not so heavy as to alter the structure and speed of the selected movement. 4, 6, and 9 kg balls work for any participant. Even though the resistance is the same, the velocity will increase with the strength, size and power of the participant. The heavier balls are used where slower, more strength related exercises are featured.”

Pricing and stock info